Human Design Poort 24 Rationaliseren (Terugkeren)

In de stilte vind je het antwoord
Poort 24 foto

Human Design Poort 24 volgt poort 27 (van 28 april – 3 mei) op in het “Levenswiel”. Deze poort bevindt zich in het Ajna Centrum en wijst naar poort 61 in het Hoofd Centrum als onderdeel van het kanaal van de Denker. Poort 24 levert de energie om vanuit stilte transformatie te creëren.

Poort 24 & 61

Mensen met deze poort gedefinieerd keren steeds terug naar de mystieke vragen van het leven in een poging ze te begrijpen en er praktische oplossingen en toepassingen voor te vinden.

Wat is de energie van deze Human Design poort?


Iedere poort draagt een potentie in zich en kan twee kanten uitwerken. Zie het als een medaille met twee gezichten. De ene zijde is niet beter dan de ander. Beide maken deel uit van wie je bent. Of je deze poort nu wel of niet gedefinieerd hebt in jouw design, je kunt de energie hoe dan ook voelen. Zeker wanneer hij gedurende 5,5 dag in de zon is geactiveerd. Lees hier meer over hoe je de dagenergie kunt volgen en interpreteren voor jouw design.

‘De stilte stelt geen vragen, maar ze kan ons overal een antwoord op geven’

De zonnige zijde van Human Design poort 24


Aan de "positieve" kant van het spectrum levert Human Design Poort 24 de energie voor het rationaliseren van dingen in stilte wanneer dat nodig is. Kunnen pauzeren is heilig. Vanuit deze poort breng je inspiratie en transformatie door het beheersen van de subtiele pauze tussen geven en ontvangen.

Je wilt begrijpen wat het betekent om mens te zijn, jouw mind reflecteert hier periodiek op. Je selecteert de meest praktische antwoorden en die deel je met anderen ter inspiratie. Als de antwoorden ‘rijp’ zijn, kun je daarmee veel invloed hebben op anderen. 

De schaduwzijde van Human Design poort 24


Aan de andere kant van het spectrum staat de energie van Human Design Poort 24 voor het vermijden van stilte door het op te vullen met onnodige herrie. Als je vanuit deze poort je niet bewust bent, kan jouw eigen mind je ergste vijand worden. Je straft jezelf voor het steeds weer opnieuw beoordelen van jouw ideeën voordat je kunt stellen dat ze oké zijn. Je stopt niet met nadenken tot jouw vraag of probleem is opgelost. Daarnaast kun je juist moeite hebben met het vinden van de balans tussen geven en ontvangen.

Als je gevoelens ervaart die bij de 'negatieve' kant van deze poort behoren, kun je kijken wat je nodig hebt om de frequentie van Poort 24 te verhogen. Breng zoveel als mogelijk jouw tijd in stilte door, zeker wanneer jouw mind onrustig is om iets uit te vogelen. In jouw eigen aura, zonder de ruis en het lawaai van anderen, kun je op je gemak raken met het (nog) niet weten.

Zelfs het kleinste

Reflectie oefening voor Human Design poort 24

Weet dat de gaven van poort 24 ook voor jou zijn weggelegd (los van het feit of deze poort bij jou is gedefinieerd in jouw design).

Wij nodigen je uit om deze dagen de tijd te nemen om op de volgende vragen te reflecteren.

  1. Hoe vaak ervaar jij momenten van stilte?
  2. Wat doet stilte met jou? Krijg je dan juist meer helderheid of voel je je er ongemakkelijk door?
  3. Wat kun je doen om meer momenten van stilte te creëren in jouw leven?

Je kunt deze vragen meenemen in jouw weekreflectie in Human Design Planner (of in het schrijven van je Morning Pages, Journal of welke vorm van reflectie jij ook hanteert). Laat jouw antwoorden je verwonderen. Zet deze week ook een intentie om voor jezelf meer helderheid te krijgen over poort 24.

Komt deze poort in jouw Human Design Levenskruis voor, dan is het absoluut de moeite waard om de energie van de poort te leren kennen.

*Voordat je je nu helemaal blind staart op 1 specifieke poort, willen wij benadrukken dat je een poort altijd moet zien als deel van een geheel. Voor iedereen is dit echt anders. Om de relatie te kunnen leggen met jouw kaart kun je hier meer lezen over de werking van de poorten in een design.

Duik dieper in jouw Human Design

Wil jij dieper duiken in jouw Human Design type, strategie, autoriteit, profiel en de vier poorten van jouw levenskruis? Boek dan een persoonlijke reading met Irene van Gameren waarin je in circa twee uur wegwijs wordt in jouw unieke gebruiksaanwijzing.

Samen meer ontdekken

Wil jij meer leren over de centra van Human Design en tegelijkertijd ervaringen uitwisselen over jouw eigen experiment? Doe dan mee aan het mastermindprogramma Een reis langs de Human Design centra